“Njeriu me gisht”, statuja më e shtrenjtë në botë

0“Njeriu me gisht” statura e të famshmit Alberto Giacometti, është cilësuar si skulptura më e shtrenjtë në botë.
Skultura u shit nga shtëpia e ankandeve “Chreistie’s” në Nju Jork, me një çmim prej 141.28 milionë dollarë. Kjo statujë bronzi e gjatë një metër e 77 centimetra në fillim është vlerësuar me 130 milionë dollarë.

Statuja më e shtrenjtë në botë ka thyer dhe rekordin e shitjes, pasi ajo është blerë vetëm tre minuta pas hapjes së ankandit duke thyer rekordin e vendosur më parë nga “Njeriu që ecën”, vepër e po të njëjtit skulptor, që qe shitur 103.93 milionë dollarë në vitin 2010.

Authors

*

Top