Biznes articles

Përmbytjet në jug, ndikim në rritjen e çmimit të perimeve dhe eksporte

Përmbytjet në jug, ndikim në rritjen e çmimit të perimeve dhe eksporte

Përmbytjet në jug të vendit do të ndikojnë në rritjen e çmimeve të perimeve të hershme. Ish-zv/ministri i Bujqësisë Ndoc Fasllia deklaron se dëmet kryesore janë në sera dhe kjo do të sjellë në rritje 10-20% duke dhënë efekt direkt në xhepat e qytetarëve. Përsa i përket dëmeve në bujqësi Fasllia thotë se kapin vlerën

Udhëzimi, kufiri i proteinës së miellit ulet në 9%, nga 12.5%

Nga data 2 shkurt 2015, në tregun shqiptar është aplikuar norma e re prej 9% e përqindjes së proteinës te mielli për konsum. Përmes një udhëzimi të publikuar dje në Fletoren Zyrtare, Këshilli i Ministrave e ka ulur këtë normë nga niveli i mëparshëm prej 12.5% pavarësisht kundërshtimeve të forta të prodhuesve shqiptarë, sipas të

Bizneset afat deri në 1 Mars për kasat dhe përditësimin e të dhënave, në të kundërt do përballen me gjoba

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka vënë datën 1 mars 2015 si afatin e fundit që të gjitha bizneset të përditësojnë të dhënat pranë QKR. Drejtoria e Tatimeve, u bën thirrje bizneseve që të përditësojnë kodet ekonomike dhe adresat kryesore të biznesit sepse në rast të kundërt do të aplikojë gjobat. Në bazë të ligjit

BERZH: Shqipëria, e para në Rajon për reformat dhe liberalizimin e tregut

Zyra e Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) në Tiranë prezantoi raportin e Tranzicionit, duke renditur Shqipërinë të parën në Rajon për sa i përket reformave të ndërmarra nga qeveria dhe liberalizimit të tregut. Shqipëria merr pikën maksimale 4+ (vlerësimi nga 1 deri 4+) për shkallën e privatizimit të ndërmarrjeve të mëdha dhe të

Banka e Shqipërisë hap procedurat për blerjen e biletave të udhëtimeve ajrore

Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë ka miratuar hapjen për konkurrencës të procedurave të blerjes së biletave të udhëtimit. Me vendimin 65, datë 26.11.2014 Bordi ka miratuar procedurën e veçantë për prokurimin e objektit “Përzgjedhja e agjencive të udhëtimit për pajisjen e stafit të Bankës së Shqipërisë me bileta udhëtimi”(avioni/treni/autobuzi)”. Banka e Shqipërisë është e

Nafta, ulje çmimi 50% në tregjet ndërkombëtare, në Shqipëri 10%

Çmimi i naftës në tregjet botërore ka vijuar të bjerë më poshtë se 50 dollarë për një fuçi. Ekspertët ndërkombëtare vlerësojnë se kjo ulje po vjen si pasojë e spekulimeve mes tregjeve të ndryshme. Ulja a çmimeve po shqetëson BE-në, për rrezikun e një deflacioni. Rrezik që nuk shqetëson tregun e pandjeshëm shqiptar, të paktën

Ulet 27% çmimi i naftës, Bankers njofton ndërprerje prodhimi në puse

Bankers Petroleum njoftoi se do të frenojë ritmet e rritjes së prodhimit për shkak të çmimeve shumë të ulta të naftës bruto në tregjet ndërkombëtare. Bankers, e pranishme në zonat Patos-Marinëz dhe Kuçovë, po vlerëson volumet e çdo pusi në fushë, njoftojnë burimet zyrtare të kompanisë. Kompania, në nëntor vendosi të mbyllë prodhimin nga disa

Il Giornale: Të jetosh me 15% taksa, është vetëm 1 orë larg Italisë

E përditshmja italiane “Il Giornale” i ka kushtuar një vëmendje të veçantë numrit të sipërmarrësve italianë që kanë vendosur të investojnë në Shqipëri. Sipas gazetës, numri i lartë i investitorëve lidhet me lehtësirat ekonomike dhe financiare që qeveria shqiptare ka vendosur për investitorët e huaj. Në artikullin me titull “Të jetosh me 15% taksa, është

Top