PERSONALITETE TE SHQUARA articles

Muharrem Hoxha, një jetë mes rolesh

Muharrem Hoxha, një jetë mes rolesh

E njohin të gjithë si Rrema i Durrësit, e kanë duartrokitur, përshëndetur dhe përgëzuar për batutat dhe rolet e tij prej 40 e ca vitesh në skenën dhe ekranet tona. Ai  është Muharrem Hoxha, aktori i talentuar i humorit shqiptar. Rolet e tij kanë mbetur në memorjen e publikut, për shkak të batutave dhe mesazheve

Bujar Kapexhiu, aktori, piktori dhe regjisori i skenës shqiptare

Talenti, pasioni dhe puna e palodhur dhe plot dashuri, e kanë bërë të jetë një ndër artistët më të spikatur të skenës, të artit dhe kulturës në vendin tonë. Shqipëria është me fat që ka një talentë si “Artisti i Merituar”, Bujar Kapexhiu. Fëmijëria Bujar Kapexhiu (Lindur më 22 mars 1944 në Tiranë) është regjisor,

Ahmet Pasha, jeta e tij mes roleve të shumtë

Me plot 40 vite në skenën e teatrit dhe ekraneve televizive shqiptare, Ahmet Pasha është padyshim një nga artistët më të përqyer shqiptar. Mes mijërave duartrokitjeve të marra nga publiku, Ahmeti mbetet një nga artistët ku thjeshtësia dhe dashamirësia mbizotëron në të. Fjalët janë të tepërta për aktorin e mirënjohur por puna e palodhur tregon

Një martesë Çehoviane/Regjisorja Driada Dervishi: Teatri ju rrit së brendshmi

Një komedi  e suksesshme, një dramaturg i madh,  një regjisore e talentuar me plot 22 premiera si dhe një trupë aktorësh tashmë të njohur jo vetëm në skenën e teatrit të Durrësit, një gërshetim mes aktorëve me eksperiencë e atyre të rinj janë këto elementët  kryesorë që bënë që  “Martesa” të ngjallë shumë interes e

Anastas Kristofori, një jetë në role

Aktori i mirënjohur i skenës dhe kinematografisë Anastas Kristofori, është një nga themeluesit e artit dhe kulturës shqiptare. Të gjithë e kanë parë, të paktën një herë të vetme komedinë “Pallati 176”, ku një nga personazhet kryesore të veprës është edhe artisti ynë. Interpretimi brilantë dhe talenti i pashoqë, spikati dhe e kythen atë në

Aleksandër Prosi, legjenda e kinematografisë shqiptare

Mbi 100 role të ndryshme të interpretuara në Teatrin Kombëtar dhe në kinematografi. Ky është thjesht në shifra artisti ynë i mirënjohur Sandër Prosi, por pas shifrave vijnë portrete personazhesh të luajtura mjeshtërishtë nga artisti. Rolet e interpretuara prej tij janë sa jetesore dhe te natyrshme, ku në gamen e interpretimeve spikat thjeshtësia. Një artistë

Marjeta Ljarja, një galeri të pasur rolesh në kinema dhe në teatër

Marjeta Ljarja është aktorja e mirënjohur e kinematografisë shqiptare, e cilësuar  si një prej emrave më të suksesshëm, por që me talentin saj ka spikatur dhe në skenën teatrore. E natyrshme, e sinqertë, e ndjeshme, mbetën tre linjat kryesore te cilësive të saj aktoriale. Kjo është arsyeja që u pëlqye shumë si aktore dhe përzgjidhej

Top